co je BOV? kancelář knihovna vývojová laboratoř třídy sborovna mapa portálu |
Třídy
detail úlohy
název: Měření obsahu cukru v ovoci, zelenině a nápojích pomocí refraktometrie
hlavní soubor: download/BOV_uloha_0034.pdf
další soubor: download/BOV_uloha_0034_2.pdf
anotace:
Refraktometrie je optická analytická metoda, při níž se měří index lomu prostředí. Index lomu roztoku obsahujícího cukr závisí na množství přítomného cukru, měření lze tedy využít ke stanovování obsahu cukru v roztocích (ovocných šťávách). Tato metoda je používána pěstiteli ovoce pro určení optimálního termínu sklizně, ale též při výrobě ovocných nápojů, vína apod.
diskuse k úloze Měření obsahu cukru v ovoci, zelenině a nápojích pomocí refraktometrie :
Katedra biologie PF JU Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity
IPN Podpora technických a přírodovědných oborů Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem |